Min lilla vrå

fredag, juli 31, 2009

Fredag

Igår var vi ute och åkte båt på marinfestivalen. Vi åkte en holländsk båt som heter Loth Lorien och vi hade valt sämsta tänkbara dag att åka på då vädret var helkass. Regn och blåst och alldeles grå himmel. Vi var bara 9 pers på båten, många hade hoppat av, säkert pga vädret. Det blåste och gungade rejält. Jag är inte sjösjuk men jag blir yr och igår fick jag stå och hålla i relingen och stirra ner på vågorna i vattnet för att hålla yrseln i schack. Lite jobbigt när allting, inklusive huvudet, gungar. Nåja, vi kom iland tre timmar senare, lite blötare och kallare än innan vi steg på men allt som allt var det en trevlig tur trots att vädergudarna inte var på vår sida. På eftermiddagen var vi iväg och tittade på två lägenheter och på kvällen var jag nere med några kompisar och kollade på Barbados. Idag har jag varit i stan och fyndat lite på rean. Det var halva reapriset på många ställen och jag fick införskaffat en ny bikini för 50 kr, två toppar för 30 kr/st och några bh. Ikväll spelar Velvet och Alcazar på festivalen så det blir nog en tur dit ner.

Auf Wiedersehen

onsdag, juli 29, 2009

Onsdag

Veckorna går alldeles för fort. I måndags var vi på bio och såg "Baksmällan". Mycket bra film, blir nog årets komedi. Efteråt tog vi en fika på stan. Igår tog vi det lugnt på dagen och på kvällen var vi och åt på Torntorget. Vi hade kupong i vårt njuta-häfte där och vi åt underbart goda spareribs med pommes och coleslaw. Till efterrätt blev det en glass i Riccardo-vagnen. Idag har vi tvättat på varsitt håll och sen åt vi kyckling med curry hemma hos mej. Nu ikväll har vi gått en promenad och tittat på båtarna som lagt till inför Marinfestivalen. Just nu sitter vi och dricker smoothie och det blir nog en tidig kväll då vi ska upp lite tidigare imorgon än vi brukar.

Adios

måndag, juli 27, 2009

ALS

ALS eller amyotrifisk lateralskleros är en neurologisk sjukdom som försvagar och så småningom bryter ner musklerna i kroppen. Den drabbar ca 200 personer per år varav min faster är en av dem. De vet inte riktigt vad som orsakar den här sjukdomen men den är obotlig och 50% avlider inom tre år efter att de första symptomen visat sig. Symptomen och i vilken ordning de uppkommer kan variera från person till person. Symptomen är oftast tal- och sväljsvårigheter, andningsproblem, kramper, muskelryckningar, nedbrytning av ben- och armmuskulatur (man hamnar i rullstol) Dock påverkar inte sjukdomen syn, hörsel, intellekt, smak, lukt, känsel, hjärta, blås- och tarmfunktion eller muskler med sexuell funktion. 10% av de drabbade har oftast någon annan i släkten som har samma sjukdom. Det finns en del bromsmediciner men de hjälper bäst om man tar dem i tidigt skede. Min faster fick diagnosen nyligen och på henne har det gått snabbt, hon är i slutskedet av sin sjukdom.

Ett flertal kändisar har drabbats av denna sjukdom, bla Rapports nyhetsankare Ulla-Carin Lindqvist som avled i ALS.

Andra måndagen

Jaha, då var vi inne på vecka två av semestern. Såhär i efterhand ångrar man ju sig att man inte tog fyra veckor istället. Men det är skönt att spara lite. Man kan ju ta en vecka i höst eller vinter istället och resa nånstans.

Igår gjorde vi inte många knop. Det blev mest slappande framför teven och datorn.
Idag har jag passat på att sy upp flera par byxor. Alla byxor jag köper är ju alltid för långa om man inte köper jeans som finns i olika längder. Fast inte ens då brukar de passa. Jag tycker det är så himla tråkigt att sy upp dem och borde nog mäta mer än jag gör men jag vill ha det klart så snabbt som möjligt. det får bli lite ojämnt på vissa ställen, det syns ju ändå inte. Ikväll tänkte vi gå på bio, jag har några fribiljetter som jag inte vet om de funkar men vi får prova, annars får vi betala. Vi har inte varit på bio ihop nångång så det är verkligen på tiden nu.
Nähä, nu får jag återgå till HTML och CSS-pluggandet.

hasta la vista

lördag, juli 25, 2009

Lördag

Ja, då har nästan en hel vecka gått av semestern. Känns tråkigt men väldigt skönt att vara ledig. Vi har passat på att sova länge på morgnarna, även jag som brukar vara uppe med tuppen annars. Vi har mest slappat de här dagarna. I onsdags var vi på Siaglass fabriksförsäljning och köpte billig andrasorteringsglass. I torsdags var vi på sunny standup som jag hade tur och vann biljetter till. Igår var vi på hantverksmässan i Båstad tillsammans med hans föräldrar. Det blev inte så mycket handlat men det var trevligt att titta runt lite. Idag ska jag ner till stan en runda och köpa lite nya kläder. Jag har ju gått upp några kilon och en hel storlek i vikt dessutom så jag har fått sortera bort en hel hög med kläder som inte passar längre. Kilona har dock fördelat sig bra och jämnt. Höfter, lår, rumpa, mage och bröst. Så nu går det inte med XS eller S längre, nu behöver jag M. Lite trist att behöva spendera semesterpengar på nya kläder, annars har jag inga problem med att ha gått upp lite. Senare idag ska vi storhandla mat och ikväll blir det nog bara soffan och nån bra film.

På återseende/ auf wiedersehen

onsdag, juli 22, 2009

Onsdag

Igår tog vi det mest lugnt. Jag har fått nåt virus i halsen så jag var rätt dålig i måndags kväll och lite svag och trött även igår. Vi fick handlat lite mat dock och åt tomatsoppa och vitlöksbröd på kvällen. Efter det så gick vi en promenad och besökte Najaden, det gamla skolskeppet som hade öppet hus. Det var väl inte så spännande kanske men lite intressant att se det lilla utrymmet som så många delade på. Sen visade jag Richard det nya biblioteket. Eller nytt och nytt, det var nog två år sen minst som det invigdes men han har inte fått tummarna loss innan så vi tog tillfället i akt nu. Efter det så tittade vi på film hemma hos mej, "Marley och jag" Det handlar om en hund som har damp och som ställer till en massa oreda för sin matte och husse men som ändå är högt älskad. När de var tvungna att avliva hunden rullade tårarna över mina kinder och jag kunde knappt andas. Jag trodde jag skulle bryta ihop. Trodde inte att jag skulle bli så påmind om hur det är att förlora en familjemedlem, det är ändå 15 år sen.
I alla fall så njuter jag av ledigheten och vi får se vad onsdagen har att bjuda på. Pengarna börjar ta slut, tur att det kommer nya på fredag. Så det får bli en billig onsdag och torsdag. Imorgon ska vi iaf gå på standup med en massa olika populära ståuppare, jag hade tur och vann biljetter dit så jag bjuder med Richard.

Over and out

måndag, juli 20, 2009

Semester!!

Så har då semestern börjat. Kan inte med ord beskriva hur otroligt skönt det är att vara ledig ett tag och få ladda batterierna. Det har varit en lång och tung vinter och vår, både jobbmässigt och privatmässigt/hälsomässigt. Vi inledde semesterstarten i fredags kväll med att gå ut och äta med några av hans vänner, mysigt. I lördags tog vi det bara lugnt på dagen och på kvällen var vi hos min tjejkompis vars make fyllde år. Mycket trevligt. Igår var jag flitig och storstädade hela min lägenhet och sen bjöd jag Richard på Ugnsstekta kycklingvingar penslade (snarae indränkta) med barbecuesås och till det lite sallad och bröd. Efter det väntade en kvällspromenad. Idag har det blivit en microrunda till stan och ett litet besök på systemet där det inhandlades öl och cider. Öl till richard och cider till mig. Ikväll äter vi middag hemma hos honom och kanske blir det en film på det, vem vet?

Fridens liljor